Aktiviteter

 

Furuheim gård og området rundt er rik på aktiviteter og opplevelser!

Noen av dem er sesongavhengige, mens andre kan oppleves året rundt. Ønsker du mer informasjon om de ulike aktivitetene på og rundt gården er du hjertelig velkommen til å kontakte oss!

Sommeraktiviteter

Vinteraktiviteter

Andre aktiviteter

Sommeraktiviteter

Sykling

På sykkel gjennom Susendal kan du oppleve ei frodig fjellbygd, rik på natur og kulturopplevelser. Om du ønsker, kan du låne sykler hos oss. Høydeforskjell fra Hattfjelldal til Harvassdal innerst i Susendal er 350 m. Du velger selv hvor langt du vil sykle, alt etter hvor du krysser elva. Med jevne mellomrom finner du broer. Dekket på veien skifter mellom asfalt og grus. På sørsiden av dalen vil enkelte parti være med svært lite / ingen trafikk. Fantastiske steder der du kommer tett innpå naturen!

Fiske

Furuheim gård tilbyr ørretfiske i Susna, øvre del av Vefsna-vassdraget like ved Børgefjell nasjonalpark.

Elva veksler mellom rolige partier og mer heftige stryk, og den gir gode muligheter for både fluefiske og fiske med spinner og mark. Normalt tas det fisk rundt 300 gram, men hvert år fiskes det enkelteksemplarer mellom 1 – 3 kg.

Ta alltid kontakt med grunneier dersom du ønsker å fiske.
For mer info om fiskekort og priser klikk her.

 

Vandring

Området rundt Furuheim gir en unik mulighet til å nyte fine dager i flott natur rundt om i Susendal! Mulighetene er mange og velges utfra det du selv ønsker når det gjelder turlengde, terreng og stigning. Merkede turstier gjør at du kan nyte og obsevere frodig natur og facinerende dyreliv i ro og fred. Furuheim har Børgefjell nasjonalpark som nabo hvor det vernede området kan by på mange fine turmuligeter og også jakt og fiske.

 

Elg

Vil du se elg er sjansen stor hvis du besøker Susendal i april, mai og tidlig juni. Lite snø gjør at området er attraktivt for elgen. Når nygress vokser på innmarka trekker elgen hit for å beite og da er den et flott syn.

Rein

Furuheim gård ligger i et sørsamisk område. I Børgefjell beiter flere tusen rein og i perioder trekker noen av disse ned i dalen. Tidlig vår og utover mot sommeren er høysesong for å se rein på innmark, før den trekker opp i fjellet etterhvert som snøen forsvinner og den finner mat.

Vinteraktiviteter

Skitur

Fra Furuheim gård har du lett tilgang til Børgefjell nasjonalpark hvor du fritt kan dra på skitur i naturskjønne omgivelser. Langs fjellene henger det mange små breer, og det er ofte store snøfonner her til langt utpå sommeren. Rundt gården finner du mange flotte turmuligheter, enten du ønsker en kort tur eller en topptur.

Hundekjøring

I samarbeid med naboen Linda som driver Aaslid Polar tilbyr vi fjellopplevelser med hundekjøring i vintersesongen.

Turen starter på gårdstunet og tar deg med på en 2-4 timers tur i flott fjellterreng.

Andre aktiviteter på Helgeland

Disse opplevelsene finner du 1-2 timer i nærheten av Furuheim gård

Laksfors Villa - bo herskapelig like ved den mektige fossen

På Laksfors Villa bor du like ved fossen hvor du hører den herlige fosseduren utenfor. Her kan du føle historien som sitter i vegger og interiør, samtidig som det er en lun og intim atmosfære. Villaen innbyr alle til å senke skuldrene og slappe av sammen med venner og familie. Villaen har en koselig peisestue med fantastisk utsikt mot Vefsna og Laksforsen! Spisestua rommer 12 personer og er som skapt for hyggelige måltider.

Fru Haugans – gjestfrihet i fem generasjoner

Helt siden 1794 har Fru Haugans Hotel tatt varmt i mot sine gjester. Det familieeide hotellet i Mosjøen ligger vakkert til med stor hotellhage ved elven Vefsnas bredder og den vernede Sjøgata. Fru Haugans eier også nå hotellet Frøken Skjolds Hotel samt spisestedet Blomsterbua Mat og Vin.

HiNorth - unike opplevelser

HiNorth er en turoperatør som leverer aktive opplevelser, mat og teambuilding.
HiNorth har turer for individuelle, og skreddersyr totalarrangement for grupper. De tilbyr Zipline, Via Ferrata og grotteturer i Øyfjellet. Av andre aktiviteter kan nevnes: vandring, bestige fjell, sykkelturer, kajakkturer og kurs, trugeturer, skiturer og hundesledeturer, samt jakt på det magiske nordlyset.

Strandli Gård - levende fjellgård i vakre Fiplingdal

Strandli Gård ligger i Fiplingdalen, ei fjellbygd helt sør i Nordland. Gården ligger ved Fiplingvatn og har panoramautsikt til mektige Børgefjell. Gården er i aktiv drift med melkeproduksjon, osteproduksjon, bevertning og overnatting. Strandli’s oster, BæråsCammen, Golvertind og Fjellsnadder finner du i de fleste butikkutsalg. Gården gjorde det veldig bra i OSTE-VM 2018.

Aaslid Polar – med huskyer innover fjellet

Aaslid Polar tilbyr hundesledeturer med Alaska Huskyer i flott fjellterreng i vakre Susendalen, like ved Børgefjell nasjonalpark. Hundekjøring er en ekte villmarksopplevelse langt fra storbyens mas og jag. På sleden bak hundespannet er det kun deg selv, dine nye venner; hundene og fjellets stillhet. Du hører snøen knirke,  føler vinden i ansiktet og en herlig følelse når du trekker inn den rene fjelluften.

Sæterstad Gård – sanselige opplevelser

Ved foten av Krutfjellet i Hattfjelldal, møter du et vakkert område med slående flott natur og yrende dyreliv. Her finner du Sæterstad gård, en økologisk fjellgård med en lang historie. Siri, Knut og de fire barna, som alle jobber på gården, vil ta deg vel i mot og tilby et opphold som vil gi påfyll både i sjel og sinn. Her får du mat, overnatting og opplevelser.

Vefsna Lodge – en himmelsk opplevelse i 1600-talls miljø

Helt siden midten på 1600-tallet har det bodd folk på Valryggen som ligger ved Vefsna. I dag er Vefsna Lodge stedet for deg som ønsker en helt spesiell opplevelse med stil og tradisjon.

I det eldgamle huset sitter tradisjonene i veggene og vertskapet vet å ta vare på og formidle huset og forfedrenes historie.

På denne historiske gården blir de lekreste måltider tillaget og servert med stil i restauranten Emmas Kammer. På Vefsna Lodge kan du sove i herskapelige omgivelser.

Helgeland Museum – historiske opplevelser

Grane – historisk smak av Helgeland
Grane bygdetun er en samling med hus fra 1700- og 1800-tallet, som ligger i et trivelig skogsmiljø like ved Nordlands største vassdrag Vefsna. Kun få minutter fra E6.

Hattfjelldal – fjellfolkets liv og historie
Fjellfolkets liv og historie handler om de mest markante innlands- og fjellsamfunnene i landsdelen. Dermed også et sørsamisk kjerneområde med tilhørende besøksbygninger

Vefsn – historisk vandring i Sjøgata
En guidet vandring gjennom bevaringsområdet Sjøgata er et must når du er på besøk i Mosjøen. Sjøgata er et gateløp med Nord-Norges lengste rekke av gamle trehus bevart fra 1800-tallet.

Laksforsen - tradisjonsmat i generasjoner

Like ved den spektakulære Laksforsen kan man nyte et tradisjonsrikt måltid i den familiedrevne restauranten. Laksforsen ligger like ved E6. Her er en rikholdig suvenirbutikk som er verdt et besøk, og ikke minst kan man ta en tur i kjelleren hvor utstillingen finner sted. Her finner du historien om laksefiske i Vefsna, engelske lorder og en unik utstilling av fiskeutstyr.

Rivernorth Rafting – nyt urørt natur og en god porsjon adrenalin

Rivernorth Rafting tilbyr aktiviteter som rafting, kajakk og elvesnorkling. På Grane bygdetun (ved R73 mot Hattfjelldal) finner vi RiverNorth Rafting’s base. De arrangerer også kurs i padling.

HTS Mosjøen - din lokale charterbuss operatør

Opplev Helgeland fra bussetet, med god komfort og panoramautsikt til natur og kulturopplevelsene på Helgeland. Sammen med oss blir reisen en del av opplevelsen.